VIRUSNE IN BAKTERIJSKE OKUŽBE

Pri širjenju okužbe pa ni pomembno »le« higiena rok, ampak tudi ustne votline. Virus se v nosno-žrelnem predelu najbolj intenzivno razmnožuje v začetku bolezni. Takrat so te osebe tudi najbolj kužne in ker se virus prenaša kapljično, med kašljanjem in kihanjem kapljice okuženega padejo na sluznice nosu, ust in oči oseb, ki so v njegovi bližini. Padejo pa tudi na površine okrog okuženega.

Pri širjenju okužbe pa ni pomembno »le« higiena rok, ampak tudi ustne votline. Virus se v nosno-žrelnem predelu najbolj intenzivno razmnožuje v začetku bolezni. Takrat so te osebe tudi najbolj kužne in ker se virus prenaša kapljično, med kašljanjem in kihanjem kapljice okuženega padejo na sluznice nosu, ust in oči oseb, ki so v njegovi bližini. Padejo pa tudi na površine okrog okuženega.

V podjetju Enikam mo razvili medicinski pripomoček Oroxid®, oralno raztopino, ki deluje na osnovi visoko aktivnega kisika. Zaradi antiseptičnega učinka preprečuje obstoj kužnih klic ter je prvi izbor za grgranje pri virusnih in bakterijskih okužbah. Oroxid® oralna raztopina ne le dezinficira ustne votline, ampak tudi poskrbi za zdravje, oksigenacijo in regeneracijo naše ustne votline. Priporočamo ga za preprečevanje in lajšanje vnetih, razdraženih in krvavečih dlesni, za zmanjševanje oblog na zobeh, jeziku in sluznici ter za dopolnitveno ustno higieno pri fiksnih zobnih aparatih, protezah in pri protetičnih nadomestkih.

Ker bi pri podjetju Enikam želeli pomagati pri čimprejšnji zajezitvi širjenja okužb, smo za vas pripravili izredno ponudbo, da bodo izdelki dostopni čim širšemu krogu ljudi.

 

OROXID pomaga pri preprečevanju virusnih in bakterijskih okužb.

IMUNSKI SISTEM

 prepozna in proizvaja AKTIVNI KISIKE z namenom, da se brani pred patogenimi bakterijami, virusi in glivami.

 1. Aktivni kisik uničuje bakterije, viruse, glive
2. Aktivni kisik zagotavlja nego celic, oksigenacijo in regeneracijo 

 Reakcija s kovinskim ionom iz mikrobske membrane povzroči njegovo uničenje. Kisikov singlet 102 vstopi v človeško celico in aktivira verigo reakcij

OROXID oralna raztopina 250 ml & oralno pršilo 100 ml

OROXID  je raztopina, ki se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Priporoča se kot dopolnitvena ustna higiena pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri ljudeh z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. OROXID lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici.

OROXID forte je namenjen intenzivnejši ustni higieni ter preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, periodontitisa ali vnetij po poškodbah dlesni zaradi operacijskih posegov ali puljenja zob.

OROXID sensitiv je namenjen vsakodnevni ustni higieni. Primeren je za dolgotrajnejšo uporabo in pri ljudeh z občutljivo ustno sluznico. Priporoča se kot vsakodnevna ustna higiena zlasti pri ljudeh, ki so nagnjeni k nastanku vnetnih sprememb v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom, ipd.).

OROXID oralno razpršilo ali raztopino uporabite dva do trikrat dnevno med ali po ščetkanju zob.

ZAKAJ JE OROXID DRUGAČEN OD DRUGIH DOSEGLJIVIH IZDELKOV?

OROXID je inovativen medicinski pripomoček za vsakodnevno ali intenzivnejšo ustno higieno in nego dlesni. Ne vsebuje klorheksidina in alkohola ter je primeren tudi za otroke in ljudi z občutljivo sluznico.

Prinaša novi princip delovanja na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki ciljano odstranjujejo škodljive mikroorganizme, ustno sluznico in dlesni pa oksigenirajo, regenerirajo in zdravijo. Aktivna oblika kisika se sprošča kot niz drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Sproščanje aktivnega kisika in pojav penjenja pripomorejo k mehanskemu čiščenju in odstranjevanju bakterijskih žarišč, ognojkov in oblog na jeziku.


Share This