Slab zadah

Slab zadah v ustih je posledica več faktorjev. Lahko gre za trenutno prehodno stanje ali pa nam ta sporoča, da se v organizmu razvija bolezen, ki še ni klinično razvidna. Slab zadah lahko nastane zaradi sprememb v prebavnem traktu, kjer se lahko iz želodca dviga kislina (kislo spahovanje). Pri tem gre lahko za kronično bolezen ali pa samo trenutno okvaro. Slab zadah je lahko prisoten tudi ob bruhanju ali mikrobni okužbi grla. Tudi kopičenje zobnih oblog, kamna ali mikrobnih oblog jezika pripeljejo do značilnega zadaha.

 

KAKŠNI SO SIMPTOMI

  • bel jezik in obloge na njem,
  • rdeče grlo,
  • zobne obloge in zobni kamen,
  • kislo spahovanje iz želodca.

 

KUŽNOST IN PRENAŠANJE

Slab zadah se lahko prenaša s stikom s slino in predmeti, ki jih uporablja dotična oseba. Pri tem je pomembno razločevati, ali je slab zadah posledica kronične bolezni, genetskih dejavnikov, pooperativnih posegov ali gre samo za trenutno infekcijo oziroma slabo ustno higieno.

 

KAJ STORITI, DA SE ZNEBIMO SLABEGA ZADAHA

Pomembno je, da poskrbimo za redno ustno higieno in uporabljamo tudi dodatne ustne vodice in olja. Preverimo, ali nimamo kakšne bolezni prebavil oziroma okužbe, ki nam povzroča slab zadah. V tem primeru je potrebno zdravljenje pri zdravniku. Dokler imamo slab zadah, se izogibajmo hrani, ki slab zadah še okrepi, kot so čebuljnice (česen, čebula) ter poskrbimo za redno zdravo dnevno prehrano. Pijemo tudi zadostne količine vode. Kratkotrajna rešitev za slab zadah so žvečilni gumiji in bonboni, ki pa naj ne bodo nadomestilo za iskanje vzroka in njegovo odstranitev.

OROXID pomaga proti slabemu zadahu

OROXID oralna raztopina 250 ml & oralno pršilo 100 ml

 

OROXID  je raztopina, ki se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Priporoča se kot dopolnitvena ustna higiena pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri ljudeh z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. OROXID lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici.

OROXID forte je namenjen intenzivnejši ustni higieni ter preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, periodontitisa ali vnetij po poškodbah dlesni zaradi operacijskih posegov ali puljenja zob.

OROXID sensitiv je namenjen vsakodnevni ustni higieni. Primeren je za dolgotrajnejšo uporabo in pri ljudeh z občutljivo ustno sluznico. Priporoča se kot vsakodnevna ustna higiena zlasti pri ljudeh, ki so nagnjeni k nastanku vnetnih sprememb v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom, ipd.).

OROXID oralno razpršilo ali raztopino uporabite dva do trikrat dnevno med ali po ščetkanju zob.

 

ZAKAJ JE OROXID DRUGAČEN OD DRUGIH DOSEGLJIVIH IZDELKOV?

OROXID je inovativen medicinski pripomoček za vsakodnevno ali intenzivnejšo ustno higieno in nego dlesni. Ne vsebuje klorheksidina in alkohola ter je primeren tudi za otroke in ljudi z občutljivo sluznico.

Prinaša novi princip delovanja na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki ciljano odstranjujejo škodljive mikroorganizme, ustno sluznico in dlesni pa oksigenirajo, regenerirajo in zdravijo. Aktivna oblika kisika se sprošča kot niz drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Sproščanje aktivnega kisika in pojav penjenja pripomorejo k mehanskemu čiščenju in odstranjevanju bakterijskih žarišč, ognojkov in oblog na jeziku.

 


Share This