PERIODONTITIS / PARADONTOZA

Periodontitis je bolezensko stanje, ki se razvije kot napredovalna stopnja gingivitisa. Pri tej bolezni gre za kronične razjede v dlesnih, ki niso bile nadzorovane in zaradi tega iz dneva v dan napredujejo. Ker bolezen napreduje, pride do vse večjega kopičenja mikrobov, močnega imunskega odziva, do uničenja vezivnega tkiva in v zaključku izgube kostne mase. Ker zobje nimajo več močne opore v kostni masi čeljusti, začnejo izpadati, kar vodi v nadaljne zaplete in bolezenskega stanja.

 

KAKŠNI SO SIMPTOMI

* krvavenje iz dlesni ob ščetkanju in nitkanju, ki ne preneha,
* sprememba rožnate barve dlesni v živo rdečo,
* nastanek obzobnih žepkov,
* porumeneli zobje,
* iztekanje gnoja,
* napihenjene dlesni,
* majavost zob,
* sprememba višine dlesni (višina dlesni se zniža)

Výsledek obrázku pro periodontitis

KUŽNOST IN PRENAŠANJE

Pomembno je, da poskrbimo za ustrezno ustno higieno. Periodontitis, ki je posledica okužb z bakterijami, se lahko prenaša s slino, ščetko, in drugimi predmeti, ki jih je za ustno higieno uporabljala kužna oseba.

 

KAJ SO SPROŽILNI DEJAVNIKI

  • dolgotrajna slaba ustna higiena,
  • genetska nagnjenost,
  • kajenje,
  • alkoholizem,
  • dolgotrajni stres,
  • hormonske spremembe,
  • neozdravljive kronične bolezni.

 

KAJ STORITI, DA SE ZNEBIMO PERIODONTITISA

Pomembno je, da izvajamo ustrezno ustno higieno, ki mora biti pri genetski nagnjenosti še posebej redna in temeljita. Poskrbimo za redne preglede pri zobozdravniku in odstranjevanje zobnega kamna vsaj enkrat na 6 mesecev. Posegajmo po dodatnih izdelkih, ki nadzorujejo razrast bakterij, kot so ustne vodice, eterična olja, čaji oziroma uživamo zdravo in redno prehrano z zadostno količino vode.

 

OROXID pomaga pri zmanšanju periodontitisa

OROXID oralna raztopina 250 ml & oralno pršilo 100 ml

 

OROXID  je raztopina, ki se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Priporoča se kot dopolnitvena ustna higiena pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri ljudeh z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. OROXID lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici.

OROXID forte je namenjen intenzivnejši ustni higieni ter preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, periodontitisa ali vnetij po poškodbah dlesni zaradi operacijskih posegov ali puljenja zob.

OROXID sensitiv je namenjen vsakodnevni ustni higieni. Primeren je za dolgotrajnejšo uporabo in pri ljudeh z občutljivo ustno sluznico. Priporoča se kot vsakodnevna ustna higiena zlasti pri ljudeh, ki so nagnjeni k nastanku vnetnih sprememb v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom, ipd.).

OROXID oralno razpršilo ali raztopino uporabite dva do trikrat dnevno med ali po ščetkanju zob.

 

ZAKAJ JE OROXID DRUGAČEN OD DRUGIH DOSEGLJIVIH IZDELKOV?

OROXID je inovativen medicinski pripomoček za vsakodnevno ali intenzivnejšo ustno higieno in nego dlesni. Ne vsebuje klorheksidina in alkohola ter je primeren tudi za otroke in ljudi z občutljivo sluznico.

Prinaša novi princip delovanja na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki ciljano odstranjujejo škodljive mikroorganizme, ustno sluznico in dlesni pa oksigenirajo, regenerirajo in zdravijo. Aktivna oblika kisika se sprošča kot niz drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenja v ustih. Sproščanje aktivnega kisika in pojav penjenja pripomorejo k mehanskemu čiščenju in odstranjevanju bakterijskih žarišč, ognojkov in oblog na jeziku.

 


Share This