OBARVANOST ZOB

Vsak človek ima prirojeno naravno barvo zob. Zobje lahko spremenijo barvo bodisi zaradi bolezni, staranja, poškodb, razvad (kajenje, prekomerno uživanje alkohola, kave, čaja ali nezdrave, predelane hrane), operativnih posegov ali sprememb v biokemičnih lastnostih organizma. Zelo pomembno je vedeti, da lahko obarvanost zob vodi v določena bolezenskega stanja, kot so vnete dlesni in če ustrezno ne ukrepamo tudi do periodontitisa, saj so določene molekule, ki se nabirajo na zobni sklenini, dober vir hranil za bakterije.

 

KAKŠNI SO SIMPTOMI

  • sprememba barve zob iz naravne v rumenkasto rjavo,
  • občutljive dlesni,
  • občutljivi zobje na hladno/vroče

            

 

KUŽNOST IN PRENAŠANJE

Obarvanost zob je lahko dedna ali pa nastane zaradi določenih razvad, kot so alkoholizem, kajenje, refluksna bolezen (GERB) ali operativni posegi. Obarvanost zob se lahko prenaša s kužnimi predmeti, če je njen nastanek mikrobnega izvora.

 

KAJ STORITI, DA SE ZNEBIMO OBARVANOSTI ZOB?

Svetujemo posvet pri zobozdravniku, ki bo določil, ali bo za to potreben poseben poseg ali ne. Sami lahko storimo to, da izberemo zobne ščetke s tršimi ščetinami in zobne paste, ki vsebujejo blaga belilna sredstva. Pri tem je pomembno, da upoštevamo tudi svoje zdravstveno stanje in pozdravimo morebitne okužbe. Zavedati se moramo, da je povrnitev naravne barve zob dolgotrajen proces, ki od nas zahteva veliko samodiscpline in potrpežljivosti.

 

OROXID pomaga proti obarvanosti zob in zobnim oblogam

OROXID oralna raztopina 250 ml & oralno pršilo 100 ml

 

OROXID  je raztopina, ki se uporablja za vzdrževanje ustne higiene in zdravih dlesni ter kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini. Priporoča se kot dopolnitvena ustna higiena pri fiksnih zobnih aparatih, delnih protezah, fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički) in zobnih vsadkih. Izboljšuje rezultate ustne higiene pri ljudeh z ortodontskimi nepravilnostmi, ki otežujejo običajno zobno higieno. OROXID lahko pomaga pri preprečevanju nastanka zobnih oblog, obarvanosti zob in zadaha. Pomaga tudi pri zmanjševanju oblog na jeziku in ustni sluznici.

OROXID forte je namenjen intenzivnejši ustni higieni ter preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. razdražene, krvaveče in vnete dlesni. Pomaga pri lajšanju gingivitisa, periodontitisa ali vnetij po poškodbah dlesni zaradi operacijskih posegov ali puljenja zob.

OROXID sensitiv je namenjen vsakodnevni ustni higieni. Primeren je za dolgotrajnejšo uporabo in pri ljudeh z občutljivo ustno sluznico. Priporoča se kot vsakodnevna ustna higiena, zlasti pri ljudeh, ki so nagnjeni k nastanku vnetnih sprememb v ustni votlini (kadilci, bolniki s sladkorno boleznijo, posamezniki z oslabljenim imunskim sistemom, ipd.).

OROXID oralno razpršilo ali raztopino uporabite dva do trikrat dnevno med ali po ščetkanju zob.

 

ZAKAJ JE OROXID DRUGAČEN OD DRUGIH DOSEGLJIVIH IZDELKOV?

OROXID je inovativen medicinski pripomoček za vsakodnevno ali intenzivnejšo ustno higieno in nego dlesni. Ne vsebuje klorheksidina in alkohola ter je primeren tudi za otroke in ljudi z občutljivo sluznico.

Prinaša novi princip delovanja na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki ciljano odstranjujejo škodljive mikroorganizme, ustno sluznico in dlesni pa oksigenirajo, regenerirajo in zdravijo. Aktivna oblika kisika se sprošča kot niz drobnih mehurčkov, ki se lahko čuti kot blago penjenje v ustih. Sproščanje aktivnega kisika in pojav penjenja pripomorejo k mehanskemu čiščenju in odstranjevanju bakterijskih žarišč, ognojkov in oblog na jeziku.

 


Share This